Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević kaže da ima smisla da penzioneri mogu vikendom da imaju neki drugi termin za izlazak napolje, a ne samo posle 18 sati, te da bi to pitanje moglo da se pokrene na Kriznom štabu.

Upitana zbog čega penzioneri mogu napolje vikendom tek posle 18 sati, kada su tada svi u kućama ceo dan, Kisić je rekla da to ima smisla tokom vikenda.

“Možemo to pitanje da postavimo na Kriznom štabu, za reevaluaciju termina tokom vikenda. Ali, svakako sledi period kada će da bude sve više vremena kada će i penzioneri moći da se vraćaju postepeno svojim životnim aktivnostima”, rekla je Kisić.

Pročitajte još:

Upitana da li može da se utvrdi i “humaniji” termin za kupovinu kada je reč o penzionerima, Kisić je rekla da se i to pitanje može postaviti na Kriznom štabu. Na pitanje da li će zapisnici sa sednica Krizng štaba biti dostupni javnosti, direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović rekao je da je to pitanje za Vladu Srbije, čiji je Krizni štab organ, te da pravno tumačenje zakona ne bi trebalo da se očekuje od epidemiologa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar