Podeli:
Foto: EPA-EFE/CSABA BUS

Prema zvaničnim podacima Kriznog štaba, 22. maj bio je prvi dan od početka epidemije virusa korona u Srbiji u kome nijedna osoba nije preminula od posledica ove bolesti. Ipak, pojedini zaposleni iz Kliničkog centra Niš Južnim vestima javljaju da su upravo tog dana dve osobe, koje su se tamo lečile od korone, preminule - žena iz Vranjske Banje i muškarac iz okoline Leskovca. Objašnjenja od nadležnih zašto ovi preminuli nisu ušli u statistiku nema, jer se niko ne javlja na telefonske pozive.

57-godišnji muškarac koji je pre 3 dana prebačen iz leskovačke Bolnice u niški Klinički centar sa dijagnozom covid19. Prema rečima izvora iz Kliničkog on je preminuo u petak ujutru, 22. maja, ali nije “uračunat” kao preminuli za taj dan u podacima koje svakoga dana objavljuje Ministarstvo zdravlja, pišu Južne vesti.

Dvoje ljudi koji su umrli u gradu Nišu i zemlji Srbiji su NIKO. Nisu ni živeli, nisu ni postojali, nisu ni umrli… Država i KC ih ne priznaju. Da li su fotelje zaista važnije od ljudi? – pita se jedan od trojice lekara koji se javio Južnim vestima.

Žena iz okoline Vranjske Banje koja se od virusa korona lečila u Nišu, preminula je juče popodne, saznaju Južne vesti. Iako za sada niko od nadležnih to nije potvrdio, Banjom se pronela vest da je žena najpre hospitalizovana u Vranju, zatim prebačena u Niš i juče preminula od komplikacija izazvanih virusom korona.

Južne vesti saznaju da je virus potvrđen i kod članova porodice preminule i da su oni hospitalizovani u Vranju.

Na pitanje o preminuloj pacijentkinji iz Banje, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić rekla je:

Ne mogu o tome da govorim. Nisam imala takvu informaciju, ona je ovde primljena u stabilnom stanju.

Prema danas objavljenim zvaničnim podacima, još jedna osoba je preminula u Srbiji, ali nema objašnjena da li je to pacijentkinja iz okoline Vranja. Reč je o 238. žrtvi ovog virusa u Srbiji i nije precizirano odakle je.

Kako se dogodilo da juče bude objavljeno da je to prvi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji, dok iz Kliničkog centra stižu informacije o dvoje preminulih, nema odgovora ni iz lokalnih, ni iz republičkog Kriznog štaba, niti iz Ministarstva zdravlja.

Podsetimo, prema zvaničnim informacijama, od početka epidemije virusa korona, od posledica ove bolesti, u Srbiji je preminulo 238 osoba.

(Izvor: Južne vesti)

Komentari

Vaš komentar