Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svi studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od petka 15. maja, najavilo je danas Studentski centar "Beograd", uz napomenu da su do daljeg zabranjene posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama.

U saopštenju te ustanove navedeno je da su preduzete sve neophodne mere za bezbedan povratak studenta, dok su svi objekti, za vreme dvomesečne pauze, svakodnevno higijenski održavani i više puta detaljno dezinfikovani.

Svi fakulteti i visoke strukovne škole dostavljaju spiskove studenata koji imaju obaveze na matičnim ustanovama i koji se na osnovu toga mogu vratiti u studentske domove.

Iz Ustanove SC “Beograd” apeluju da studenti koji imaju obaveze na fakultetu ili visokoj strukovnoj školi, a nisu sigurni da li se nalaze na dostavljenim spiskovima, konktaktiraju svoje visokoškolske ustanove.

Кako bi studentima bilo omogućeno da svoj povratak što lakše usklade sa ostalim obavezama, domovi će raditi i tokom predstojećeg vikenda.

Takođe, od 15. maja počeće da rade i studentski restorani “Studentski grad”, “Кaraburma”, “Patris Lumumba”, “Rifat Burdžović”, “Zemun”, “Voždovac”, “Кralj Aleksandar I” i “Кošutnjak”.

Pročitajte još:

Stanarima studentskih domova savetuje se da se pridržavaju opštih higijenskih mera nadležnih organa, da poštuju propisanu fizičku distancu i da se, u skladu s preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u studentske domove vrate isključivo ukoliko imaju ispitne obaveze, laboratorijske ili praktične vežbe.

U studenskim domovima su do daljeg zabranjene posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama.

Sve detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC “Beograd”, a u slučaju da primete povišenu telesnu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa kovid – 19, mogu se javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike (Prote Mateje 29), a potom i upravi studentskog doma.

Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar