Podeli:
Foto: google maps

"Narodni front" normalno funkcioniše u nenormalnim uslovima, kao i u svim velikim ustanovama danas, kaže za Nova.rs dr Branka Nikolić iz Narodnog fronta.

“To znači da primamo sve pacijente koji su za prijem, svi pacijenti će biti pregledani, ginekološki pregled ili trudnice biće pregledane i lekar koji je na prijemu će odrediti da li je za prijem u bolnicu ili nije. Bolnica je otvorena i bolnica radi”, navodi doktorka za naš portal.

U međuvremenu se oglasio i direktor GAK Narodni front Željko Miković, koji je izjavio da ta bolnica radi normalno i da su pojedine objave na društvenim mrežama o tome da porodilište ne radi, netačne i proizvoljne.

“To su poptuno proizvoljni i netačni navodi. “Narodni front” radi punom parom”, rekao je Miković za Tanjug.

On je istakao da je u porodilištu juče obavljen maksimalan broj porođaja u ovoj godini – 36 porođaja, devet carskim rezom, i dve vanmaterične trudnoće.

“Otvorena su vrata ‘Fronta’ za sve porodilje i sve hitne slučajeve”, ističe Miković.

Dodaje da je kod nekih od zaposlenog medicinskog kadra u toj ustanovi konstatovano prisustvo koronavirusa, ali su, ističe, preduzete sve mere po preoceduri – oni su odmah isključeni iz procesa rada, a klinika je, kaže, dezinfikovana, i sve funkcioniše normalno.

“Ima čudnih ljudi koji se raduju da se ružne priče pričaju, ali njih ne treba slušati”, rekao je Miković i istakao da je stanje u toj bolnici i kad je reč o medicinskim radnicima i pacijentima – redovno i normalno.