Podeli:

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla", potvrđeno je Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je ranije danas najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Dorektorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi i nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utice na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz clana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje medunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Srbiji.

Crnogorski portal Vijesti večeras je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore, iz izvršne vlasti i nacionalnog avio-prevoznika, da su upoznati sa odlukom srpskog Direktorata.

Očekuje se, kažu Vijesti, zvanično saopštenje Montenegro erlajnsa.

Komentari

Vaš komentar