Podeli:
Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

I već milion prijavljenih - pohvalio se ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu, uz fotografiju sa portala Uprave za trezor na kome se građani od jutros prijavljuju za novčanu pomoć od sto evra.

“U prvih pet sati preko milion građana se prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra”,  naveo je Siniša Mali na svom profilu i podsetio da su prijave moguće putem sajta idp.trezor.gov.rs.

Podsetimo, prijave traju do 5. juna, a od petka 15. maja biće omogućeno da se podaci ostavljaju i telefonom, a ne samo elektronski preko portala Uprave za trezor. Broj telefona biće objavljen najkasnije u petak pre podne.

Isplata novca kreće u petak, 15. maja, za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći. To su ujedno i jedini korisnici koji svojih 100 evra dobijaju automatski. Ostali punoletni građani na svoj novac mogu da računaju tek kada se prijave.

Ko tačno ima pravo na 100 evra, i ostale odgovore na svoja pitanja možete pronaći u tekstu Nova.rs: Korak po korak do sto evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar