Podeli:
Foto: Koridori Srbije

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović predsedavala je danas prvim sastankom međuresorne Radne grupe za koordinaciju, praćenje i podršku realizacije projekta izgradnje Moravskog koridora od Pojata do Preljine.

“Izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara, strateški je važan projekat za Srbiju i važno je da sve institucije daju svoj doprinos da stvorimo uslove za maksimalno efikasnu realizaciju projekta”, rekla je Mihajlović.

“Naš cil i ujedno ono što je ugovorom predviđeno jeste da za dve godine Kruševac autoputem bude povezan sa Koridorom 10, za manje od tri godine da Kraljevo i Čačak budu povezani autoputem, a da kompletan projekat bude završen za četiri godine”, navela je ministarka u saopštenju posle sastanka.

Glavne teme prvog sastanka radne grupe ticale su se procedure obezbeđivanja finansiranja projekta, efikasnijih procedura za pribavljanje materijala za izgradnju autoputa, zatim nastavka izrade projektno-tehničke dokumentacije, uključujući i ažuriranje studije o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i izmeštanja gasne i elektroenergetske infrastrukture na trasi budućeg koridora.

Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva za rad, Ministarstva energetike, Uprave za javni dug, Republičke direkcija za vode, Puteva Srbije, Koridora Srbije, JVP Srbijavode, Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi, Saobraćajnog instituta CIP, Instituta za puteve i Telekoma Srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar