Foto:shutterstock

Ovaj trik testiran je u videu na društvenim mrežama, a radi se o vrlo jednostavnoj i efikasnoj metodi.

Ovaj koristan savet je zapravo vrlo jednostavan: svoj retrovizor premažete sapunom, a zatim ga nežno obrišete krpom, što ostavlja tanki sloj sapuna na staklu.

Na taj način, kada se voda poprska po retrovizoru, ona sklizne sa njega i kapljice ne ostaju na površini. Trik je izvorno pronađen na TikToku, a testirao ga je korisnik ove mreže Michael Khieu. On je objavio kratak video sa naslovom: „Činjenica ili izmišljotina?“

@kingkhieu 🥷Fact Or Fiction? #stitch @cams.auto.tips (Thoughts?) #matrix #carhack #car #water #alien #hack #lifehack #learn #tiktokhunter #khieu #education ♬ Kneel Before the Crown - Audiomachine

U videu je testirao trik na jednom od svojih automobila, Fordu Mustangu. Koristio je nastavak za prskalicu na crevu kao simulaciju kiše, prskajući svoj retrovizor vodom. Zatim ga je obrisao sapunom, pa krpom. Na kraju ga je natopio vodom iz plastične flaše, koja je iscurila po retrovizoru, a na staklu nije ostala ni kap.

Osobe koje su komentarisale video su bile oduševljene ovim savetom. Jedan je napisao: „To je nauka“. U pokušaju da objasni ovaj trik, jedan od komentatora je tvrdio da se ovo dešava zbog „ulja u sapunu“. To i jeste zaista tako, barem u teoriji, jer se ulje ne razgrađuje u vodi pa površine premazane uljem odbijaju vodu.

Kako piše Auto Klub, jedna od osoba koje su komentarisale ovaj video upozorila je da bi sloj ulja mogao da preterano reflektuje svetlost od drugih automobila koji voze iza.

Bonus video: Ko je kriv što saobraćaj stane po kiši?

Komentari

Svi komentari (2)