Za njih nema zime: Mini Klub Srbije u avanturi do Mokre Gore

Auto 17. feb. 202109:31
Podeli:
Foto: Nikola Stojanović

Već smo pisali o tome koliko su članovi Mini kluba Srbije neustrašivi kada je reč o vožnji njihovih automobila čak i kroz najgore vremenske uslove. Sada je nova avantura podrazumevala da u sred ove zime obiđu Taru, Mokru Goru i Zaovinsko jezero.

Nakon što je ekipa sajta bud3.net objavila seriju priča o najboljim vozačkim rutama u Srbiji, a koje je Nova.rs preneo, Marko iz Mini kluba Srbije došao je na ideju da svoj „Zemaljski Rover“ popne na snegom prekrivenu Taru.

Početna varnica brzo je okupila desetak željnih da mu se pridruži iako na kraju njegov Mini nije bio raspoložen da sarađuje. To svakako nije značilo da se put otkazuje, već samo da se pravi reorganizacija vozila. Na kraju su pred put sabrali tri stara i dva novija Minija, sa ukupno 11 ljudi željnih avanture. Evo kako su se proveli.

Foto: Nikola Stojanović

Subota u 7 ujutru zakucana je za polazak, i to tradicionalno sa Petrola kod Ade. Prvi čekpoint čekao nas je u Valjevu gde smo se na kratko videli sa Dušanom, članom kluba, te put preko Divčibara nastavili do Kosjerića.

Put od Kosjerića do Bajine bašte bio je blago rečeno alternativan, pa iako je delovao da prolazimo kroz tuđa dvorišta ispunjena rupama, osetno nam je skratio put.

„Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji“ još jednom se ispostavilo kao tačnim jer vreme koje smo uštedeli skraćenjem puta, dalo je zahvaljujući rupama svoj danak na polusovini Bogijevog Minija. Naravno, situacija koja nas je zaustavila nije stvar za stres jer kao i na svim Minijadama, nijedan auto neće ostati u problemu. Bogijevo tridesetogodišnje iskustvo je tu svakako pomoglo.

Foto: Nikola Stojanović

Pročitajte još:

Iznenadni rast nadmorske visine doneo je i prve znake snega, pa samim tim i neplanirane pauze za grudvanje. Dolazak na Mokru Goru i Drvengrad nas je i dalje držao na suvom, ali već nekoliko kilometara putem uzbrdo snega je bilo dovoljno da svima bude jasno kako se naša destinacija približava.

Prava planinska avantura čekala nas je zapravo u nedelju gde smo vožnjom od Ivera do Zaovinskog jezera baš stavili Minije na test snega i poledice. Kako je to prošlo i da li su se Miniji snašli, pogledajte ovde.

Izvor: Autoslavia

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar