Foto: Roman Vyshnikov / Shutterstock, Karasev Viktor / Shutterstock

U dramatičnom udesu na ulicama Moskve, ruska limuzina Aurus Senat, koja je navodno u vlasništvu Patrijarha Kirila, udarila je u Volvo XC60. Prednji deo Aurus Senata je u potpunosti uništen, dok Volvo sa druge strane nema toliko ozbiljnu štetu s obzirom da se u njega zaletela blindirana limuzina težine 6 tona.

Čini se da je ruska policija nameravala da sakrije incident, svesna da Aurus Senat pripada Patrijarhu Kirilu. Kako pišu mediji u Rusiji, blindirana limuzina koja je učestvovala u udesu imala je tablice Vlade Rusije, ali poglavar Ruske pravoslavne crkve nije bio u automobilu kada se ova nezgoda desila.

Ovaj sudar savršeno pokazuje karakterne osobine povezane sa zemljom porekla svakog vozila. Švedski Volvo, koji je često na dobrom glasu zbog svoje čvrstine i bezbednosti, izašao je kao pobednik, a švedski proizvođač bi ove slike mogao i da koristi kao deo svog marketinškog nastupa.

Sa druge strane, najskuplji i najekskluzivniji automobil ruske proizvodnje se pokazao jako loše, i nije ispunio očekivanja. Čak i predsednik Rusije koristi Aurus Senat kao zvanični automobil, a ovaj incident služi kao ozbiljan podsetnik da ruski proizvodi često ne ispunjavaju svoja obećanja.

Bonus video: Vozili smo hibridni Volvo XC60 T8 Recharge