Par trikova kako da očistite sedišta u automobilu

Auto 19. sep. 202112:32
Podeli:
Foto:shutterstock

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ali, na masnu hranu ili čokoladu su osetljiva i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, odgovor bi mogao biti i u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja na sedištima možete se boriti penom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna. Nanesite penu za brijanje na deo sedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Ako koristite sirće, dodajte ga malo u posudu sa toplom vodom. Možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje sudova. Lagano namočite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste namočili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom. Isto važi i za limunov sok, koji možete upotrebiti umesto sirćeta. Treba napomenuti da sedišta ne smeju da se natapaju sa puno tečnosti jer će sunđeri unutar njih da se ubuđaju i da kasnije šire neprijatne mirise.

Ako vam, ipak, ove kućne čarolije ne reše problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje, piše Revija HAK.

Bonus video: Zdravim odnosom prema prirodi štitimo ozonski omotač

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar