Skoro stotinu oldtajmera na skupu posvećenom Lemiju

Auto 11. maj. 202113:06
Podeli:
Oldtimer, izlozba automobila, skup
Foto:Miloš Nikodijević

Zbog poznatih okolnosti automobilska dešavanja, pogotovo ona vezana za klasične automobile, veoma su retka. Međutim, prvi zaista lep vikend ove godine je bilo idealno vreme za održavanje memorijalnog skupa posvećenom Milanu Posavecu - Lemiju koji je održan na Novosadskom Sajmu, gde je bilo čak 96 izvrsnih primeraka kako oldtajmera, tako i kultnih jangtajmera.

Pročitajte još:

Milan Posavec Lemi, čovek poznatiji po nadimku nego po imenu i po svojoj ogromnoj strasti prema starim vozilima i impozantnoj kolekciji automobila, literature i delova, iznenada je umro krajem marta ove godine.

Lemi je bio i ostao poznat kao jedan od osnivača oldtajmer scene, još iz perioda bivše Jugoslavije, neumorni organizator bezbrojnih skupova i veliki prijatelj svakog ko je imao sreću da se razboli od “bolesti starog gvožđa“.

Na poziv Lemijevog matičnog kluba AMK Diplomat Classic kao organizatora uz Pavlović garage, odziv je bio fantastičan sa 96 oldtajmera, nekolicinom jangtajmera i par stotina posetilaca je pokazalo da je sećanje na Lemija i dalje jako. Prisutna vozila su, u stvari, najbolje pokazala širinu Lemijevog automobilskog interesovanja.

Od elegantnog britanskog roadstera iz 40tih godina, preko impozantne selekcije njegovih omiljenih Opela sve do modernih automobila. Bili su prisutni Lemijevi prijatelji iz cele Srbije ali i regiona, a znajući njegovu reputaciju, nikog nisu začudile i brojne strane tablice.

Iako je skup trajao kratko, ovo lepo okupljanje, doduše za tužnim povodom je pokazalo da će Lemijevo nasleđe sasvim sigurno živeti i dalje, a da bi on sasvim sigurno bio ponosan da je to mogao da vidi.

U foto-galeriji na ovom linku pogledajte ostale sjajne primerke ne samo oldtajmera, već i mnogobrojnih kultnih jangtajmera koji su bili na skupu.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar