Koliko košta kada saobraćajnoj policiji pokažete srednji prst

Auto 17. jun. 202210:07
Podeli:
Foto: Shutterstock/Hadrian

Jedan nemački vozač našao se u problemu, kada je radarskoj patroli pokazao srednji prst. Međutim, to je snimila i kamera radara, a pošto su policajcima očigledno dozlogrdile uvrede, podneli su krivičnu prijavu. Kazna je žestoka jer će vozač morati da plati čak 5.000 evra, ali mogao je da prođe i gore od toga.

Policajci su 53-godišnjeg vozača prijavili za uvredu lica na službenom zadatku. Epilog devetomesečnog suđenja, koje je uključilo presudu, pa žalbu i, konačno, povlačenje žalbe, mogao je po prestupnika da se završi znatno gore.

Naime, zakon za taj prestup preti kaznom do jedne godine u zatvoru, bez uslovnog izvršenja. Sud je kao olakšavajuću okolnost prihvatio to što osuđeni nema krivični dosije.

Razjareni vozač se u međuvremenu izvinio. Sud je ipak naglasio da njegov prestup „nije sitan“, saopštili su zajednički u sredu tužilaštvo i saobraćajna policija.

Kako prenosi N1, policija u Pasau navodi da prolaznici, i to ne samo vozači, redovno vređaju službenike. Tokom nedavnog praznika, patrolu sa radarom u jednoj uluci u Pasauu, „najodvratnije“ vređali i biciklisti, navodi se u saopštenju.

Bonus video: Ovo su najopasnije deonice puteva u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar