Kakav Spaček, kakva priča: Citroen 2CV i dalje šarmira

Auto 09. feb. 202116:32
Podeli:
Foto:Miloš Nikodijević

Ovaj 2CV je već gotovo dve decenije u jednoj porodici, ali je jedinstven po tome što je sa sina prešao na oca, a potom sa oca na ćerku. U Starom Slankamenu, sa pogledom na široki Dunav, saznali smo kakav je bio put ovog francuskog klasika.

Tea je sadašanja vlasnica Citroena 2CV koga je praktično nasledila u porodici. Naime, ovaj Spaček je godinama u istoj kući, i kako ga ko preuzme tako mu promeni izgled. Dok je bio kod brata Borisa bio je nitro-zelen, a posle te zelene boje je imao crno-bele tufne, op art dizajn, da bi pre 3 godine Tea zvanično postala vlasnica porodičnog oldtajmera, mada je i ranije neretko sedala za njegov volan.

„To je bio prvi auto u koji sam sela da ga vozim. Bilo je to u osnovnoj školi, Boris mi je dozvolio da ga vozim kroz baštu čisto da probam.“ prisetila se Tea prvog susreta sa vožnjom i Spačekovim neobičnostima.

Pročitajte još:

Budući da je preuzela kormilo, ona je Spačeka dizajnirala po svom nahođenju, u šaru koja odgovara Charleston modelu, ali sa crvenim krovom i crvenim blatobranima na beloj osnovi.

Enterijer je takođe tapaciran u crno-belu kombinaciju, a saksije na gepeku po kojim je ovaj Spaček bio poznat zamenjene su pepito koferom. Uvek uredno vezana, Teu svakodnevno prati labradorka Aska, odani suvozač koji upotpunjuje beskrajno veselu auru koju ovaj automobil isijava gde god da se pojavi.

Zajedno u Spačeku, Tea i Aska su zaista jedinstven prizor, a njihove zajedničke vožnje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Koji su dalji planovi sa Spačekom, i kako Tea najviše voli da vozi svoj automobil, saznajte na ovom linku gde je i velika galerija fotografija.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar