BMW „petica“ iz 90-ih je vozačka mašina, a ne ukras za garažu

Auto 05. sep. 202121:39
Podeli:
BMW, oldtimer, e39, auto, automobil
Foto: Rale Radonjić

Tokom devedesetih, a čini se najviše na Balkanu, BMW je dostigao vrhunac svoje reputacije čiji koreni sežu do Bader-Majnhof grupe i sedamdesetih godina. Delom zbog vozača, a delom zahvaljujući dizajnu i performansama, limuzina koja je tada ulivala najveće strahopoštovanje na drumu bila je aktuelna Serija 5 sa oznakom E34. U detinjstvu, Miloš je na BMW gledao kao na automobil koga se treba plašiti, ali kako je odrastao, taj strah je iščezao.

„Kao detetu devedesetih koje je raslo na Balkanu, veoma rano mi je stvoreno strahopoštovanje prema bavarskom proizvođaču. Kasnije, uz odrastanje i sazrevanje od tog strahopoštovanja nestao je strah, a rodila se ljubav tako da je to preraslo u pravu ljubav i poštovanje.“

Pre tri godine, kupovinom jednog modernog klasika, Miloš je došao do automobila uz koji je nekad odrastao:

„Uspeo sam da nađem primerak dostojan ostvarenja želje. Bio je to jedan retko zdrav E34, oznake 520i, sa poznatim rednim šestakom od 2.000 „kubika“, 24 ventila i skromnih 150 KS, koji je bio u vrlo dobrom zdravstvenom stanju, uz mali nedostatak ljubavi i nežnosti koje sam ja jedva čekao da mu pružim.“ – kaže vlasnik.

BMW, oldtimer, e39, auto, automobil
Foto: Rale Radonjić

Lepota modernih klasika najviše se ogleda u tome što su oni potpuno upotrebljivi i pouzdani, te često pružaju isto što i par godina stari automobili, ali i više od toga. Miloš je zato kupio BMW sa namerom da najbolje iskoristi sve što njegov BMW pruža:

BMW, oldtimer, e39, auto, automobil
Foto: Rale Radonjić

„Kad sam ga uzeo nisam imao nameru da ga parkiram i čuvam, planirao sam da ga vozim i uživam u njemu jer osećaj vožnje koji mi pruža je, usuđujem se reći, bolji od osećaja koji mi pruža F10 kojeg takođe posedujem. Jednostavno sva ta udobnost, ta sofisticiranost, stil i kvalitet izazivaju nalepše emocije. Bilo je prelomnih momenata kada sam se pitao da li je bolje da ga parkiram i čuvam, tako možda i očuvam njegovo stanje i vrednost, ali jednostavno to me ne bi ni delimično ispunilo kao svi ti momenti provedeni u vožnji.

Šta je Miloš sve promenio na njegovom BMW-u E34, pogledajte ovde.

Izvor: Autoslavia

Bonus video: Brza vožnja u neobičnom BMW-u Serije 2 Coupe

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar