BMW E36: Uprkos svemu i ova „trojka“ prerasta u klasik

Auto 14. feb. 202120:04 > 20:06
Podeli:
Foto:Miloš Nikodijević

BMW E36 je do skoro posmatran kao jedan od "onih" automobila, kao jeftina zabava podložna različitim oblicima sakaćenja, ali je vreme ipak izlečilo odnos prema trećoj generaciji BMW-ove "trojke". Sada, BMW E36 posmatramo drugačijim očima, kao model koji će za samo nekoliko godina privlačiti poglede prolaznika, jer su reprezentativni primerci sve ređi.

Na jedan E36 318is iz 1993. godine, koji već sada nagoveštava svetlu budućnost ove Serije 3, naišli smo na Instagramu i već na prvi pogled je bilo jasno da u njega nisu uloženi samo vreme i novac, već pre svega znanje, ljubav i razumevanje.

Foto:Miloš Nikodijević

Saznajte još:

Kao dete, Dragan je prvi susret sa BMW-om E36 imao ranih devedesetih godina, kada je očev drug iz Nemačke dovezao tada aktuelni kupe.

Pored celokupnog izgleda, jedan detalj ga je potpuno fascinirao i obeležio njegovu ljubav prema ovom modelu:

„Bio je to zeleni kupe i sećam se kako je on otvorio vrata i spušta se staklo… To je bilo 1994, ja sam imao sedam godina i tad sam sebi rekao da ću ga kad tad imati.“

Foto:Miloš Nikodijević

Pravi trenutak za ostvarenje snova i kupovinu projekta došao je pre godinu dana:

„Oženim se, dobijem prvo dete, sada će i drugo, i rešio sam da kupim igračku. Kum i ja smo vrteli oglase, on je gledao Golfa II, a ja E36. I, nađem ga okolini Požarevca za 800 evra, nije bio lupan, ali prednji i zadnji branik su visili, imao je fabričke felne, bio je pocepan… Prvo smo se natezali sa prodavcem da li da uopšte krećemo ili ne. Na kraju, u devet smo krenuli iz Novog Sada, kupio sam ga u 12 sati noću, odšlepao u jedan, a već sutradan je bio rasturen ceo. Hteo sam da ga napravim da bude lep.“

Šta je sve urađeno na ovom BMW-u serije 3, saznajte u foto-priči na ovom linku.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar