Zoran Baščarević
Zoran Baščarević Foto: N1

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da na Institutu za ortopedsko hirurške bolesti Banjica, u doba koronavirusa, građani mogu odmah da se operišu, ali za to moraju da izdvoje i do 4.000 evra. Reč je o intervencijama koje bi se obavljale van radnog vremena lekara i za koje postoji cenovnik.

Ova informacija ubrzo je postala viralna na internetu, a brojni korisnici društvenih mreža tvrde da je upravo direktor ovog Instituta Zoran Baščarević istakao da svi oni, koji neće da čekaju i sami žele da plate intervenciju, mogu to da učine vikendom.

Reč je o operacijama koje bi bile obavljene van radnog vremena, a na šta lekari, kako u izjavi za Nova.rs tvrdi Baščarević, imaju pravo po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

„Zakonska regulativa je, prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, da lekari operišu van radnog vremena i da za svaku intervenciju postoji cenovnik, u koji pacijenti imaju uvid“, rekao je Baščarević za naš portal.

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je i jedan račun, na kome se vidi da je određena intervencija bila plaćena čak 443.981,01 dinara. Zasad nije poznato o kojoj je intervenciji reč.

Ova informacija izazvala je brojne reakcije građana – jedni tvrde da je to opšte poznata stvar, koja se praktikuje već godina, dok drugi tvrde da je to sramota, pogotovo u situaciji kada je epidemija virusa u jeku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare