Igor Vuk Torbica, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Bio je jedini reditelj čije sam predstave pratio sa entuzijazmom zaluđenog fana", napisao je pesnik Marko Tomaš, opraštajući se od reditelja Igora Vuka Torbice.

Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u 34. godini u Rovinju i ta je vest odjeknula širom regiona. Pesnik Marko Tomaš, kome je sa Torbicom zajedničko osećanje nomadstva i povezanost sa celim regionom, dirljivom se porukom na društvenim mrežama oprostio od mladog reditelja.

„Ako sam htio proviriti u nečiji postupak kao suradnik ili samo špijun bez interesa, onda je to bio taj dječak. Bio je jedini redatelj čije sam sve predstave pratio entuzijazmom zaluđenog fana. Ovo grozno proljeće progutalo je cijeli svijet koji smo znali, ali i neke od onih koji su ga najbolje tumačili i time nam davali vjeru u budućnost. Adio, lijepi dječače!“, poručio je Tomaš na svom Fejsbuk profilu.

„Napustio nas je u 34. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju“, navedeno je u saopštenju porodice i prijatelja reditelja koje prenosi RTS.

„‘Hinkeman’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tartif’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali“, dodaje se u saopštenju.

Vreme i mesto sahrane Igora Vuka Torbice biće naknadno objavljeni.

Od mladog reditelja porukama su se oprostili njegovi prijatelji i brojne kolege, a na društvenim mrežama oglasila se i njegova sestra.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar